Dobrý den vážení přátelé Keltoi,

zdá se to neuvěřitelné, ale před několika týdny občanské sdružení Keltoi začalo již dvacátý rok svého působení. Spousta věcí se podařila a je také i pár věcí, které nedopadly podle našich představ či plánů. K blížícímu se výročí 20. let jsme provedli několik změn - počínaje změnou redakčního systému našich internetových stránek a sloučení všech webových projektů do jednoho systému a rozšířením našich projektů na druhé straně.

 

Krátké aktuality:

 

1) Archeopark Prášily ve své deváté sezoně pro léto 2013 připravil Keltské víkendy a dva festivaly. Od 1. července vám budeme předvádět a vy si dle možností můžete vyzkoušet např. keramiku, tesařství, kovářství a další řemesla. Oslavíme keltský svátek Lughnasad, k vidění budou rekonstrukce řemesel, průvodce areálem archeoparku, hudba, jídlo, pití a další zajímavosti. Sezonu zakončíme Samhainem v říjnu.

2) Od 1. ledna 2013 jsme po dohodě s městem Letovice převzali projekt keltské usedlosti Isarno, kde postupně provedeme rekonstrukci areálu a v létě uskutečníme akce.

 

3) Rozsáhlými změnami prošly naše internetové projekty boiohaemum.cz, stopypredku.cz a keltove.cz. Zde nás čeká ještě mnoho práce - sami zhodnoťte, zda jdeme správným směrem...

 

4) Pro naše projekty hledáme další zdroje, jak lidské, finanční, hmotné i nehmotné. Bez těchto zdrojů se neobejde žádná lidská činnost, děkujeme všem, kteří nám pomohli v minulosti či pomáhají v současnosti. Děkujeme za vše, co jste pro nás udělali.

 

5) Přechodem na nový redakční systém a nový systém správy kontaktů jsme sloučili několik rozsáhlých databází kontaktů, proto se předem omlouváme, pokud by vám přišel tento e-mail na více vašich adres. Děkujeme.

 

S přáním hezkého dne


Václav Horák, Keltoi, občanské sdružení

http://www.archeoparkprasily.cz/" href="http://www.archeoparkprasily.cz">www.archeoparkprasily.cz 
Generální partner Archeoparku Prášily je Villa Karolina Prášily a Sporthotel Prášily s. r. o. Prášilský ráj http://www.prasilskyraj.cz/" href="http://www.prasilskyraj.cz">www.prasilskyraj.cz

Partnerem projektu jsou: Česká spořitelna a. s.

Mediálním partnerem je Turistický magazín KAM po Česku a Klatovský deník

www.stopypredku.cz - naučná stezka po pravěkých památkách České republiky

www.keltove.cz - keltský portál

www.keltoi.eu www.keltoi.cz aktuální informace o dění

www.boiohaemum.cz časopis o historii od pravěku po středověk

Občanské sdružení KELTOI se již od roku 1994 zabývá propagací života našich předků, především Keltů, vydává historický magazín v elektronické podobě, organizuje ukázky řemesel, provozuje Archeopark Prášily a mnoho dalších činností.